Placeholder

Köttfärspudding med paprikaröra

Ingredienser

500 g röd paprika
500 g grön paprika
750 g gul lök
125 g smör
1 msk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 kg blandfärs
250 g kokt potatis
1,5 msk salt
0,5 tsk vitpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj, dela och rensa paprikorna och skär dem i fina strimlor. Skala och hacka löken. Fräs lök och paprika i smöret, men spara litet smör till formen. Smaksätt med salt och peppar.

3. Pressa potatisen. Arbeta färsen med kryddor, pressad potatis och späd med mjölken. Färsen ska vara lös.

4. Smörj en form och lägg hälften av färsen i formen, paprika- och lökröran över och sist resterande färs. Lägg resterande smör i klickar över färsen och grädda tills färsen är färdig och har fin färg.

5. Servera med t ex tomatsås, kokt potatis och grönsallad.

10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.