500 g röd paprika
500 g grön paprika
750 g gul lök
125 g smör
1 msk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 kg blandfärs
250 g kokt potatis
1,5 msk salt
0,5 tsk vitpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj, dela och rensa paprikorna och skär dem i fina strimlor. Skala och hacka löken. Fräs lök och paprika i smöret, men spara litet smör till formen. Smaksätt med salt och peppar.
3. Pressa potatisen. Arbeta färsen med kryddor, pressad potatis och späd med mjölken. Färsen ska vara lös.
4. Smörj en form och lägg hälften av färsen i formen, paprika- och lökröran över och sist resterande färs. Lägg resterande smör i klickar över färsen och grädda tills färsen är färdig och har fin färg.
5. Servera med t ex tomatsås, kokt potatis och grönsallad.
10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…