Köttfärspaj med kesotäcke

Ingredienser

Underbart matig köttfärspaj som mättar en hel familj, men du kan också dela i portionsbitar och fixa veckans jobbluncher. Pajen är godast ljummen.

6 p

Pajbotten
1,75 dl (85 g) mandelmjöl
4 msk sesamfrön
4 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
3 msk olivolja eller rapsolja
1 ägg
4 msk vatten

Kesotäcke
225 g keso
200 g riven ost

Köttfärsfyllning
½ (55 g) gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör eller olivolja
550 g nötfärs
1 msk torkad oregano eller torkad basilika
salt och peppar
4 msk tomatpuré, röd pesto eller ajvar relish
1,25 dl vatten

Gör så här

Börja med att tillaga köttfärsröran.
Stek lök och vitlök i olja på medelvärme tills löken är mjuk och fått lite färg. Lägg i köttfärsen och bryn vidare.
Salta och peppra och rör i örtkryddan.
Tillsätt tomatpuré, pesto eller ajvar relish – ta vad du har hemma.
Tillsätt vattnet.
Sänk värmen och låt puttra i minst 20 minuter medan du gör pajdegen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare några minuter tills degen blir som en boll.
Har du ingen mixer går det lika bra att blanda ihop degen för hand med en gaffel.
Kläm fast en bit bakplåtspapper i en springform (24–26 cm i diameter) och smörj botten och kanter med lite olja eller smör.
Bred ut degen i formen.
Använd en slickepott eller väloljade fingrar.
Förgrädda pajbottnen i 10–15 minuter.
Ta ur den ur ugnen och lägg i köttet.
Blanda keso och ost och bred över.
Grädda i 30–40 minuter i nedre delen av ugnen eller tills pajen fått fin färg. Servera med en härlig grönsallad och dressing.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.