0.75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk riven eller finhackad gul lök
eller 1 msk lökpulver
1.25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st ägg
400 g blandfärs
eller 400 g nötfärs
25 g smör
Till servering
12-15 potatisar
Brunsås
Lingonsylt
eller svartavinbärsgelé
Gröna ärtor
För Laktosfritt - Använd laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
1. Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke. Rör om och låt stå och svälla ca 10 minuter.
2. Smörj under tiden en ugnsform ca 30 cm på längden. Riv eller hacka också under tiden löken om du inte använder lökpulver. Sätt på ugnen på 175°C.
3. Tillsätt lök, salt, peppar och ägg. Rör om så det blandas.
4. Tillsätt köttfärsen. Rör tills det är ordentligt blandat men inte längre än så för då kan färsen bli torr.
5. Klicka ut smeten i mitten av en ugnsform. Forma till en limpa. Använd gärna en slickepott.
6. Lägg smörklickar ovanpå.
7. Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen i 175°C 45-60 minuter så att den blir genomstekt och får lite färg.
8. Koka under tiden potatis om du vill servera med det.
9. Låt köttfärslimpan vila några minuter innan du skivar upp den.
Servera gärna med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och gröna ärtor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk