ekologisk bacon 1 paket
köttfärs 500 gram
huvud finstrimlad vitkål 0.5 stycken
riven solo vitlök 1 stycken
lök 1 stycken
dijon 3 matskedar
smetana el. créme fraiche 2 deciliter
grädde 2 deciliter
kalvfond 1 matsked
salt, ca 1 tesked
nymalen svartpeppar
hackad persilja
Fräs först bacon och lägg i en gryta. Stek köttfärsen i fettet tillsammans med lök och vitlök, dijon, kalvfond, salt och peppar och häll även detta i grytan.
2
Strimla vitkålen och blanda i den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan kött och vitkål.
3
Häll i grädde och smetana/creme fraiche, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock). Sänk värmen och låt puttra ca en kvart. Smaka av med ev mer salt och peppar och strö massor med hackad persilja och ät som den är, med blomkålsris, vanligt ris eller kokt potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng