Placeholder

Köttfärsgryta med vitkål

Ingredienser

ekologisk bacon 1 paket
köttfärs 500 gram
huvud finstrimlad vitkål 0.5 stycken
riven solo vitlök 1 stycken
lök 1 stycken
dijon 3 matskedar
smetana el. créme fraiche 2 deciliter
grädde 2 deciliter
kalvfond 1 matsked
salt, ca 1 tesked
nymalen svartpeppar
hackad persilja

Gör så här

Fräs först bacon och lägg i en gryta. Stek köttfärsen i fettet tillsammans med lök och vitlök, dijon, kalvfond, salt och peppar och häll även detta i grytan.

2
Strimla vitkålen och blanda i den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan kött och vitkål.

3
Häll i grädde och smetana/creme fraiche, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock). Sänk värmen och låt puttra ca en kvart. Smaka av med ev mer salt och peppar och strö massor med hackad persilja och ät som den är, med blomkålsris, vanligt ris eller kokt potatis.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr