300 - 400 g blandfärs
2 gröna paprikor
4 dl finstrimlad vitkål
2 msk smör
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk soya
1,5 dl vatten
0,5 dl gräddfil
1. Bryn smöret i en stekpanna och bryn färsen hastigt Lägg över den i en gryta som rätten sedan kan serveras ur.
2. Kärna ur och strimla paprikan, fräs sedan paprika och vitkål i pannan. Blanda allt i grytan och tillsätt paprikapulver, salt och soya.
3. Späd i stekpannan med litet vatten och häll skyn i grytan. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt gräddfilen strax före servering. Kokt ris är gott till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng