Köttfärsgratäng med vitkål

Ingredienser

450g nötfärs
2 gula lökar
1/2 vitkålshuvud
10-12 cocktailtomater
Riven ost
Kinesisk soja
Pizzakrydda
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Spiskummin
Olivolja att steka i

Gör så här

1. Strimla vitkålen fint och koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag, lägg sedan på en kökshandduk medan du steker köttfärsen.

2. Hacka löken

3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken mjuk. Lägg i köttfärsen och stek på hög värme. Krydda med salt, peppar och spiskummin efter smak. Tillsätt kinesisk soja och låt fräsa ytterligare någon minut på lägre värme. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter behag.

4. Riv en bit smakrik ost (präst- greve- eller Västerbotten fungerar fint).

5. Halvera tomaterna

6. Krama ur all vätska ur vitkålen med hjälp av handduken. Så lite vätska som möjligt ska vara kvar.

7. Lägg ett ark smörpapper i en gratängform.
Lägg i köttfärsen och vitkålen och blanda om.
Toppa med tomater, pizzakrydda och riven ost.

8. Gratinera i ugnen ca 200 grader 25-30 min.

9. Bon Appetit!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.