2-3 dl ris
En burk majs
En burk gröna ärtor
En paprika
500 g färs
En gul lök
Salt
Peppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Chilipulver
Spiskummin
Köttfond
Gör så här
Koka ca 2-3dl ris
Stek upp ca 300-500g köttfärs och löken
Krydda med salt, paprikapilver, lite cayennepeppar och chilipulver och spiskummin
Blanda runt och häll på ca 2-3msk köttfond
Ev lite ketchup eller chilisås
Blanda i ärtorna, majsen och paprikan
Smaka av så du är nöjd med kryddning
Blanda sen i riset tills allt ärväl blandat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng