2-3 hg Nöt-eller blandfärs
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 nudel, utan kryddor
1 köttbuljong
Krydda upp köttfärsen med;
svartpeppar efter smak
chili ( ½ tesked)
kryddpeppar
koriander
paprikapulver
2 dl vatten
2 cm ingefära
1 tsk socker
Stek färsen som vanligt och tillsätt alla kryddor samt ingefära. Tillsätt tomaterna skurna i småbitar och stek på svag värme. Smaka av och tillsätt vattnet och koka upp färsen på nytt, lägg i nudeln bruten i småbitar. Koka ihop rätten under högst tio minuter.
Smaka av och njut av en härlig måltid -- enkelt, billigt och mättsamt!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng