700 g blandfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar
Sås:
1 - 2 msk crema di balsamico
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinesisk soya
2 msk koncentrerad kalvfond
ca 200 g Philadelphiaost
salt
peppar
1 burk små champinjoner
1. Rör ihop alla ingredienser till färssmeten och hetta upp smör i en panna med höga kanter. Platta ut all färsen i pannan som en stor biff. Fräs på medelstark värme, vänd med hjälp av en tallrik och stek den klar.
2. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig.
3. Mät upp vatten, grädde, fond och balsamico och häll det över färsen. Låt sjuda upp och puttra på svag värme några minuter. Red av såsen genom att röra i så mycket ost du behöver tills såsen får önskad konsistens.
4. Vänd ned svampen och sjud ytterligare ett par minuter. Servera direkt från pannan med kokt potatis och en god sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…