Placeholder

Köttfärs i panna

Ingredienser

700 g blandfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar

Sås:
1 - 2 msk crema di balsamico
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinesisk soya
2 msk koncentrerad kalvfond
ca 200 g Philadelphiaost
salt
peppar
1 burk små champinjoner

Gör så här

1. Rör ihop alla ingredienser till färssmeten och hetta upp smör i en panna med höga kanter. Platta ut all färsen i pannan som en stor biff. Fräs på medelstark värme, vänd med hjälp av en tallrik och stek den klar.

2. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig.

3. Mät upp vatten, grädde, fond och balsamico och häll det över färsen. Låt sjuda upp och puttra på svag värme några minuter. Red av såsen genom att röra i så mycket ost du behöver tills såsen får önskad konsistens.

4. Vänd ned svampen och sjud ytterligare ett par minuter. Servera direkt från pannan med kokt potatis och en god sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.