100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 rullar centerchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Viska ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
3. Ha i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
4. Rulla degen till en längd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen lätt med handen.
5. Tryck ner centerchoklad i degen.
6. Grädda längden i mitten av ugnen i ca. 12 minuter.
7. Låt längden svalna en aning innan du skär upp den i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng