Placeholder

Kokt torskfilé med purjolök

Ingredienser

400 gr. Torskfilé
2 msk olivolja
1 tsk havssalt
1 krm citronpeppar
1 tärning fiskbuljong c:a 10 gr.
1 dl. Vatten
1 st. Citron
150 gr. Purjolök

Gör så här

Använd med fördel en traktörpanna eller djupt stekjärn

Strö saltet och citronpepparn på filéerna. Låt stå kallt i c:a 10 minuter

Fräs purjolöken i olivoljan och smula ner buljongtärningen i 1 dl. vatten.

Häll på buljongvattnet och lägg i filéerna. Häll på vatten så att filéerna precis täcks.

Låt sjuda i 4-6 minuter (efter uppkok) eller tills du känner att fisken är genomkokt. En färsk filé spricker upp och blir aningen vitare när den är färdig men känn med en gaffel om du är osäker, den ska gå lätt igenom köttet.

Detta är ett bra lågkolhydratalternativ och serveras med fördel till zucchinipasta med en pepparrotssås eller en dansk remouladsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.