400 gr. Torskfilé
2 msk olivolja
1 tsk havssalt
1 krm citronpeppar
1 tärning fiskbuljong c:a 10 gr.
1 dl. Vatten
1 st. Citron
150 gr. Purjolök
Använd med fördel en traktörpanna eller djupt stekjärn
Strö saltet och citronpepparn på filéerna. Låt stå kallt i c:a 10 minuter
Fräs purjolöken i olivoljan och smula ner buljongtärningen i 1 dl. vatten.
Häll på buljongvattnet och lägg i filéerna. Häll på vatten så att filéerna precis täcks.
Låt sjuda i 4-6 minuter (efter uppkok) eller tills du känner att fisken är genomkokt. En färsk filé spricker upp och blir aningen vitare när den är färdig men känn med en gaffel om du är osäker, den ska gå lätt igenom köttet.
Detta är ett bra lågkolhydratalternativ och serveras med fördel till zucchinipasta med en pepparrotssås eller en dansk remouladsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…