Placeholder

Köksmästarens fläskfilé

Ingredienser

500 g fläskfilé
salt
peppar
1 gul lök
4 skivor bacon
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1,5 dl grädde
0,5 msk rosépeppar
klippt persilja

Gör så här

1. Strimla fläskfilé och bacon. Skala och finhacka löken. Bryn fläskfilén i litet smör tills den är gyllene runtom.

2. Tillsätt lök och bacon och låt det brynas med. Strö över mjöl, salt och peppar och rör om.

3. Rör ut tomatpurén i vattnet och rör ned det i köttpannan tillsammans med grädden. Låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och klippt persilja.

4. Bjud tomatsallad och kokt ris till.

Ca 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.