500 g fläskfilé
salt
peppar
1 gul lök
4 skivor bacon
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1,5 dl grädde
0,5 msk rosépeppar
klippt persilja
1. Strimla fläskfilé och bacon. Skala och finhacka löken. Bryn fläskfilén i litet smör tills den är gyllene runtom.
2. Tillsätt lök och bacon och låt det brynas med. Strö över mjöl, salt och peppar och rör om.
3. Rör ut tomatpurén i vattnet och rör ned det i köttpannan tillsammans med grädden. Låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och klippt persilja.
4. Bjud tomatsallad och kokt ris till.
Ca 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk