Placeholder

Kokoskaka med glasyr

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 dl kokos
100 g smält smör

Glasyr
3 dl florsocker
4 - 5 tsk vatten

Garnering:
4 - 5 tsk vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ned det i äggblandningen, tillsätt kokos och smör och rör ihop allt till en smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan längst ned i ugnen 35 - 40 minuter. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik.

4. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.