Knäckig toscakaka

Ingredienser

kaka

2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1/2 dl mjölk
2 dl vetemjöl

Toscasmet

75 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 msk mjölk
100 g mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Rör ihop till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Gör tosca-smeten under tiden.

3. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.

4. Ta ut kakan och bred smeten på ytan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter tills toscan fått färg

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.