kaka
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1/2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 msk mjölk
100 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Rör ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Gör tosca-smeten under tiden.
3. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.
4. Ta ut kakan och bred smeten på ytan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter tills toscan fått färg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk