Klyftpotatis

Ingredienser

1,2 kg fast potatis

Timjan (eller rosmarin)
Rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här

225 grader
40 minuter

Skölj/skrubba potatisarna, behåll skalet.
Dela i 4-6 skivor

Lägg potatisarna i en bunke
Häll i:
Olja
Kryddor
Krossat flingsalt
Svartpeppar
...och blanda ordentligt med handen.

Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper, klyftorna får inte ligga ovanpå varandra utan alla ska nudda plåten.
Vänd klyftorna 3 gånger under tillagningstiden.
Testa med provsticka innan allt tas ut från ugnen.

Klyftorna blir extra frasiga med ett lager ströbröd.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.