Botten:
100 g smör
1 ägg
3 dl socker
3 dl standardmjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Topping:
150 g smör
2 dl socker
3 dl havregryn
6 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret och rör under tiden ihop socker och ägg. Blanda ned det smälta smöret och resten av ingredienserna till botten. Bred ut i en smord långpanna.
3. Smält smöret till toppingen och blanda det med socker, havregryn och kanel. Klicka ut toppingen över kakbotten. Grädda 15 minuter och skär sedan upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng