2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 msk färskpressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret, låt svalna något och tillsätt mjölk, apelsinsaft och -skal. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Vänd försiktigt ned vätskeblandningen och tillsätt sist de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda kakan 25 - 30 minuter. Pröva med sticka.
4. Stjälp upp och låt svalna under duk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng