Placeholder

Klassisk sockerkaka med frisk apelsin

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 msk färskpressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.

2. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret, låt svalna något och tillsätt mjölk, apelsinsaft och -skal. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Vänd försiktigt ned vätskeblandningen och tillsätt sist de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda kakan 25 - 30 minuter. Pröva med sticka.

4. Stjälp upp och låt svalna under duk.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.