2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 msk färskpressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret, låt svalna något och tillsätt mjölk, apelsinsaft och -skal. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Vänd försiktigt ned vätskeblandningen och tillsätt sist de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda kakan 25 - 30 minuter. Pröva med sticka.
4. Stjälp upp och låt svalna under duk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar