200 gram smör
200 gram jag brukar blanda ljus och mörk choklad
4 ägg
3,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker strö
1 msk kaffe som svalnat
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper både i botten och på kanterna.
Smält smöret ska bubbla upp ordentligt. Ta sedan bort kastrullen från värmen, hacka chokladen i mindre bitar och häll ned i smöret. Blanda tills all choklad har smält. Ställ sedan åt sidan.
Vispa ägg och sockeroch farinsocker i ca 23 minuter tills det blivit ljus och poröst använd gärna elvisp.
Rör sedan ner ned smör och chokladblandningen samt kaffet.
Blanda vetemjöl,kakao,vaniljsocker och salt i en separat skål. Sikta ned i smeten och rör försiktigt till en jämn smet med en ballongvisp.
Häll upp smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20- 25 minuter. Kladdkakan är färdig när ytan är matt och när du skakar formen så är den fortfarande dallrig i mitten. Ta ut den hellre för tidigt än för sent annars blir den inte kladdig.
Ta ut den och låt svalna helt i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylen i ungefär 1-2 timmar innan servering. Pudra florsocker över
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng