Kladdkaka
3 dl mandelsmör
1 1/2 dl rumsvarmt spad från kikärtor
1 tsk vaniljpulver
3/4 dl mandel- eller havremjöl
1/2 dl kakao
1/2 dl flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 70 %)
rapsolja (till formen)
Till garnering
färska blåbär
hackad sötmandel
bipollen (kan uteslutas för vegansk)
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Hacka chokladen och strö över.
Grädda kakan i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara i kylen.
Öppna timer: 10 minuter
Till garnering: Garnera kakan med färska blåbär, mandel och gärna bipollen (uteslut för vegansk kaka).
Till servering: Servera med en klick Cashewgrädde. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall.
Tips
Gör eget mandelsmör. Mixa mandlar eller nötter i en matberedare med en neutral olja, helt slätt eller med lite bitar i. Salta ev. Rosta först nötterna för ett extra smakrikt ”smör”.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk