Kladdkaka med mandelsmör

Ingredienser

Kladdkaka
3 dl mandelsmör
1 1/2 dl rumsvarmt spad från kikärtor
1 tsk vaniljpulver
3/4 dl mandel- eller havremjöl
1/2 dl kakao
1/2 dl flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 70 %)
rapsolja (till formen)

Till garnering
färska blåbär
hackad sötmandel
bipollen (kan uteslutas för vegansk)

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke. Rör till en jämn smet.

Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Hacka chokladen och strö över.

Grädda kakan i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara i kylen.
Öppna timer: 10 minuter

Till garnering: Garnera kakan med färska blåbär, mandel och gärna bipollen (uteslut för vegansk kaka).

Till servering: Servera med en klick Cashewgrädde. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall.

Tips
Gör eget mandelsmör. Mixa mandlar eller nötter i en matberedare med en neutral olja, helt slätt eller med lite bitar i. Salta ev. Rosta först nötterna för ett extra smakrikt ”smör”.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.