Placeholder

Kladdkaka med lingon och kolakräm

Ingredienser

4 ägg
4 dl soker
1 tsk vaniljsocker
4 - 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 g smält smör
0,5 burk karamelliserad mjölk
1,5 dl lingon, färska eller frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten.

3. Rör sist ned smöret. Om man vispar kladdkakesmet kan det blir för mycket luft i och då kan den bli torr.

4. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Bred ut hälften av smeten, klicka ut kolakrämen, strö över lingon och fyll på med resten av smeten.

5. Grädda ca 25 - 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten, den stadgar sig i kylen över natten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.