4 ägg
4 dl soker
1 tsk vaniljsocker
4 - 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 g smält smör
0,5 burk karamelliserad mjölk
1,5 dl lingon, färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten.
3. Rör sist ned smöret. Om man vispar kladdkakesmet kan det blir för mycket luft i och då kan den bli torr.
4. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Bred ut hälften av smeten, klicka ut kolakrämen, strö över lingon och fyll på med resten av smeten.
5. Grädda ca 25 - 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten, den stadgar sig i kylen över natten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk