Kladdkaka:
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Kokostäcke:
50 gram smör
1 dl socker
1 dl grädde
1/2 dl ljussirap
100 gram - 150 kokos
Ströbröd och smör till smörjning av form
175 grader
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
2. Smält smöret på låg värme.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en form och grädda 8 min.
Kokostäcke:
5. Blanda alla ingredienser utom kokosen i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 7-8 min. Häll sedan i kokosen och rör om. Häll kokos-smeten på kladdkaka och grädda 7 min.
Låt sedan kallna i kylen några timmar.
Letade efter en lite roligare kladdkaka, som skulle passa som dessert efter en middag. Det här måste vara den perfekta "konfekt-kakan"! Söt, med härlig konsistens och knäckigt kokostäcke och så dryg att den kan avnjutas i små bitar till kaffet eller som dessert tillsammans med färsk frukt efter en middag.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk