Kladdkaka med kokostäcke

Ingredienser

Kladdkaka:
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt

Kokostäcke:
50 gram smör
1 dl socker
1 dl grädde
1/2 dl ljussirap
100 gram - 150 kokos

Ströbröd och smör till smörjning av form

175 grader

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.

2. Smält smöret på låg värme.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.

4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en form och grädda 8 min.
Kokostäcke:

5. Blanda alla ingredienser utom kokosen i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 7-8 min. Häll sedan i kokosen och rör om. Häll kokos-smeten på kladdkaka och grädda 7 min.

Låt sedan kallna i kylen några timmar.

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Letade efter en lite roligare kladdkaka, som skulle passa som dessert efter en middag. Det här måste vara den perfekta "konfekt-kakan"! Söt, med härlig konsistens och knäckigt kokostäcke och så dryg att den kan avnjutas i små bitar till kaffet eller som dessert tillsammans med färsk frukt efter en middag.

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.