Placeholder

Kladdkaka med jordgubbar

Ingredienser

150 g smör
3 mellanstora ägg
3 dl socker
1,75 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
0,5 msk vaniljsocker
2 krm salt
smör och mjöl till formen
jordgubbar
vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör först ned smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna.

3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 17 - 20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt svalna.

4. Vispa grädden, dela jordgubbarna och servera kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr