2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 krm salt
125 g smör
2 ägg
2 msk snabbkaffe
2 dl färska eller frysta, tinade hallon
0,5 dl kokosflingor att bröa formen med
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass
Jäpp
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk