Kladdkaka med Hallon

Ingredienser

2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 krm salt
125 g smör
2 ägg
2 msk snabbkaffe
2 dl färska eller frysta, tinade hallon
0,5 dl kokosflingor att bröa formen med

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Jäpp

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.