Hallonkladdkaka (ca 8 bitar)
3 ägg
3/4 dl sötströ
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl vaniljkvarg
1,5 dl hallon
Gör så här:
Vispa samman ägg och sötströ.
Rör ner bakpulver, kakao och kvarg.
Vänd ner vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Vänd ner hallonen i smeten.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter).
Häll ner smeten i formen.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i 15 minuter.
Pudra lite vaniljsocker över och servera med en klick vaniljkvarg. Yummi ?
Viktväktare: Kakao 2 sp, vetemjöl 6 sp, vaniljkvarg 0,2 % 2 sp. 10 sp för hela kakan. Delar du den på åtta äter du en bit för drygt 1 sp ??
Ha nu en fortsatt härlig dag!!
Kram Annika
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng