Kladdkaka med hallon – en lite nyttigare variant

Ingredienser

Hallonkladdkaka (ca 8 bitar)

3 ägg

3/4 dl sötströ

1 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 dl vaniljkvarg

1,5 dl hallon

Gör så här

Gör så här:

Vispa samman ägg och sötströ.

Rör ner bakpulver, kakao och kvarg.

Vänd ner vetemjölet och blanda till en jämn smet.

Vänd ner hallonen i smeten.

Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter).

Häll ner smeten i formen.

Grädda nederst i ugnen, 175 grader i 15 minuter.

Pudra lite vaniljsocker över och servera med en klick vaniljkvarg. Yummi ?

Viktväktare: Kakao 2 sp, vetemjöl 6 sp, vaniljkvarg 0,2 % 2 sp. 10 sp för hela kakan. Delar du den på åtta äter du en bit för drygt 1 sp ??

Ha nu en fortsatt härlig dag!!

Kram Annika

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.