Hallonkladdkaka (ca 8 bitar)
3 ägg
3/4 dl sötströ
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl vaniljkvarg
1,5 dl hallon
Gör så här:
Vispa samman ägg och sötströ.
Rör ner bakpulver, kakao och kvarg.
Vänd ner vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Vänd ner hallonen i smeten.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter).
Häll ner smeten i formen.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i 15 minuter.
Pudra lite vaniljsocker över och servera med en klick vaniljkvarg. Yummi ?
Viktväktare: Kakao 2 sp, vetemjöl 6 sp, vaniljkvarg 0,2 % 2 sp. 10 sp för hela kakan. Delar du den på åtta äter du en bit för drygt 1 sp ??
Ha nu en fortsatt härlig dag!!
Kram Annika
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng