Kladkaka:
3 ägg
3 dl strösocker
4-6 msk kakao
125g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
Daim-topping:
50g smör
1 dl strösocker
1 msk kakao
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
2 dubbel Daim
Kladkaka:
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175°C ca 18 minuter.
Låt svalna.
Daim-topping:
Smällt ihop smör, socker, kakao, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hakad daim.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk