Kladdkaka med Diam topping

Ingredienser

Kladkaka:
3 ägg
3 dl strösocker
4-6 msk kakao
125g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl

Daim-topping:
50g smör
1 dl strösocker
1 msk kakao
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
2 dubbel Daim

Gör så här

Kladkaka:
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175°C ca 18 minuter.
Låt svalna.

Daim-topping:
Smällt ihop smör, socker, kakao, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hakad daim.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.