ca 10 bitar
150 g smör
1 dl kakao
3 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
150 g philadelphiaost
1 äggula
2 ½ msk florsocker
100 g vit choklad, knappar eller hackad
Ugn 175°
Så här gör du kladdkaka med cheesecakefyllning
1. Smält smöret. Ta det från värmen. Rör i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form (22–24 cm i diam).
2. Rör samman fyllningen. Klicka den ovanpå smeten. Drag med skaftet på t ex en sked, så att kakan blir marmorerad.
ANNONS
3. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng