Placeholder

Kladdkaka med apelsintäcke

Ingredienser

2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
150 g smält smör

Apelsinchokladtryffel:
1 dl vispgrädde
finrivet skal av 3 apelsiner
200 g mjölkchoklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt det smälta smöret och rör smeten slät.

3. Häll i en smord och bröad bakform, 24 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

4. Koka upp grädde med finrivet apelsinskal. Rör i finhackad mjölkchoklad och rör tryffeln slät. Häll den över kladdkakan och låt stelna över natten i kylen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.