kladdkaka

Ingredienser

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt

Gör så här

1. sätt ugnen på 200 grader. smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2.smält smöret i en kastrull. rör i hop , vaniljsocker och ägg luftigt in bunke.
3. blanda i hop mjöl, kakao och salt , rör ner det med smöret i äggsmeten.
4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdigt kanterna. 5. Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.