100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1. sätt ugnen på 200 grader. smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2.smält smöret i en kastrull. rör i hop , vaniljsocker och ägg luftigt in bunke.
3. blanda i hop mjöl, kakao och salt , rör ner det med smöret i äggsmeten.
4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdigt kanterna. 5. Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng