Kladdig kladdkaka

Ingredienser

100g smör
2 ägg
3dl socker
1 1/2dl vetemjöl
5-6msk kakao
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Lite salt
Lite ströbröd till formen

Gör så här

Ställ ugnen på 150 grader.
Börja smälta smöret på låg värme.
Samtidigt som smöret smälter smörjer du in formen med smör och ströbröd.
Blanda ägg och socker i en bunke.
Häll i det smälta smöret och blanda ihop.
Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke.
Häll sedan i hälften av den torra blandning i ägg blandningen och rör om. Häll sedan i resten för att undvika klumpar.
Häll i formen och ställ in i mitten av ugnen.
Sätt klockan på 15min för att kolla till kakan, beroende på ugn kan den stå upp till 25min, när den är klar ska den va lös i mitten för den ”stelnar” när den svalnar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.