Placeholder

Kladdig kladdkaka med chokladkräm

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 msk kaffe
1 krm salt

Chokladkräm:
100 g smör
5 msk socker
2 tsk kakao
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 dl mjölk
100 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på 24 cm.

2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ned mjöl, vaniljsocker, kakao, kaffe och salt. Rör ned det smälta smöret.

3. Häll smeten i formen och grädda 16 - 17 minuter.

4. Lägg alla ingredienserna till krämen utom chokladen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt småbubbla någon minut, lägg i chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna litet.

5. Bred chokladkrämen över kakan när den är färdiggräddad. Låt kallna i kylen före servering.

6. Servera med en klick vispad grädde och gärna litet hallon.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.