Smör till formen
Ströbröd till formen
100g smör
2st ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 vetemjöl
1 krm salt
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
4. Vispa ihop ägg och socker ( använd ej elvisp)
5. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningen.
6. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter ( öka eller minska vid behov beroende hur kladdig du vill ha den)
8. Ta ut kladdkakan och låt svalna.
9. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde och färska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng