Kladdig kladdkaka

Ingredienser

Smör till formen
Ströbröd till formen
100g smör
2st ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 vetemjöl
1 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
4. Vispa ihop ägg och socker ( använd ej elvisp)
5. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningen.
6. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter ( öka eller minska vid behov beroende hur kladdig du vill ha den)
8. Ta ut kladdkakan och låt svalna.
9. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde och färska bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.