Placeholder

Kiwikaka i långpanna

Ingredienser

200 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 kiwifrukter

Tillbehör:
kiwifrukter
lättvispad grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form eller långpanna, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna något. vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

3. Sikta ned vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ihop. Tillsätt smör och jölk och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen.

4. Skala kiwifrukterna och dela i klyftor, fördela dem över smeten och baka mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Kakan ska vara helt tor.

5. Ta ut och låt svalna. Skär upp kakan i rutor och servera med färsk kiwi och lättvispad grädde.

24 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.