1 kg Älgfärs eller annan färs
1½ msk malen Spiskummin
1-2 pressade Vitlöksklyftor
1 Ägg
2 tsk Salt
1 tsk malen Svartpeppar
2 msk Lökpulver
1) Sätt ugnen på 100 grader.
2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas.
3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter.
4) Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt, för att vätskan ska rinna ut. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen som fångar upp vätskan. ( Jag använder en form med galler, blir perfekt)
5) Lägg in rullen in i ugnen, i 3-4 timmar.
låt svalna och förvara sedan i kylen över natten.
6) Skär i skivor innan den ska stekas, eller hyvla med osthyvel.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk