2 ägg
1,5 dl socker
1,5 tsk stött kardemumma
50 g smält smör
1 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
Smultäcke:
75 g smör
1 msk ljus sirap
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl havregryn
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform, 22 - 23 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma, smör och filmjölk. Blanda bikarbonat och mjöl och blanda allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen ca 20 minuter.
4. Smält smöret till smultäcket i en kastrull. Rör ned sirap, socker, vaniljsocker och havregryn.
5. Ta ut kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till ca 225 grader. Smula havregrynsblandningen över kakan.
6. Grädda mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den svalna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk