Placeholder

Kardemummakaka med smuligt havretäcke

Ingredienser

2 ägg
1,5 dl socker
1,5 tsk stött kardemumma
50 g smält smör
1 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Smultäcke:
75 g smör
1 msk ljus sirap
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl havregryn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform, 22 - 23 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma, smör och filmjölk. Blanda bikarbonat och mjöl och blanda allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen ca 20 minuter.

4. Smält smöret till smultäcket i en kastrull. Rör ned sirap, socker, vaniljsocker och havregryn.

5. Ta ut kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till ca 225 grader. Smula havregrynsblandningen över kakan.

6. Grädda mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den svalna i formen.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.