150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar, ca 300 g
2 msk socker
1 tsk stött kardemumma
1,5 tsk maizena
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm. Kläm gärna fast ett smort bakpapper i botten på formen.
2. Blanda smör, socker och ägg med elvisp. Blanda ned de torra ingredienserna och sikta ned dessa i smeten.
3. Bred ut smeten i formen. Skiva rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och maizena. Fördela blandningen över smeten.
4. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något och servera med vaniljvisp eller vispad grädde.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk