Placeholder

Kardemummakaka med rabarber

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar, ca 300 g
2 msk socker
1 tsk stött kardemumma
1,5 tsk maizena

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm. Kläm gärna fast ett smort bakpapper i botten på formen.

2. Blanda smör, socker och ägg med elvisp. Blanda ned de torra ingredienserna och sikta ned dessa i smeten.

3. Bred ut smeten i formen. Skiva rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och maizena. Fördela blandningen över smeten.

4. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något och servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.