4 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk bakpulver
3 tsk mortlad kardemumma
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
2 dl mjölk
2 svenska äpplen, skalade
och klyftade
2 - 3 msk mandel, grovt hackad
2 msk pärlsocker
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med löstagbar kant och bröa gärna med kokos.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och smör. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop till en slät smet.
3. Häll smeten i formen, tryck ned äppelklyftorna och toppa med mandel och pärlsocker.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 - 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng