300 g kantareller
– smör till stekning
– salt, vitpeppar
– 1 gul lök
– ½ dl crème fraiche
– 1 äggula
– 250 g kyld smördegsrulle
– ägg till pensling
Garnering:
– persilja
Rensa svampen och skär stora i mindre bitar. Hetta upp dem i en gryta, rör då och då tills vätskan dunstat. Tillsätt en klick smör och bryn svampen så den får lite färg. Krydda med salt och vitpeppar.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i smör, rör ner crème fraiche, salta och peppra. Låt svalna något och rör ner äggulan!
3. Rulla ut smördegen, ta ut en rundel och pensla kanten med lätt vispat ägg. Gör remsor av överbliven deg och lägg dem som en dubbel kant runt om.
4. Bred ut crème fraiche-röran i mitten, nagga och pensla kanterna med lätt vispat ägg. Grädda flanet i 225°, 20–25 min eller tills det har fått fin färg och puffat upp. Ta ut flanet, lägg på varma kantareller. Garnera med persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…