300 g kantareller
– smör till stekning
– salt, vitpeppar
– 1 gul lök
– ½ dl crème fraiche
– 1 äggula
– 250 g kyld smördegsrulle
– ägg till pensling
Garnering:
– persilja
Rensa svampen och skär stora i mindre bitar. Hetta upp dem i en gryta, rör då och då tills vätskan dunstat. Tillsätt en klick smör och bryn svampen så den får lite färg. Krydda med salt och vitpeppar.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i smör, rör ner crème fraiche, salta och peppra. Låt svalna något och rör ner äggulan!
3. Rulla ut smördegen, ta ut en rundel och pensla kanten med lätt vispat ägg. Gör remsor av överbliven deg och lägg dem som en dubbel kant runt om.
4. Bred ut crème fraiche-röran i mitten, nagga och pensla kanterna med lätt vispat ägg. Grädda flanet i 225°, 20–25 min eller tills det har fått fin färg och puffat upp. Ta ut flanet, lägg på varma kantareller. Garnera med persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng