Kantarellflan

Ingredienser

300 g kantareller
– smör till stekning
– salt, vitpeppar
– 1 gul lök
– ½ dl crème fraiche
– 1 äggula
– 250 g kyld smördegsrulle
– ägg till pensling
Garnering:
– persilja

Gör så här

Rensa svampen och skär stora i mindre bitar. Hetta upp dem i en gryta, rör då och då tills vätskan dunstat. Tillsätt en klick smör och bryn svampen så den får lite färg. Krydda med salt och vitpeppar.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i smör, rör ner crème fraiche, salta och peppra. Låt svalna något och rör ner äggulan!
3. Rulla ut smördegen, ta ut en rundel och pensla kanten med lätt vispat ägg. Gör remsor av överbliven deg och lägg dem som en dubbel kant runt om.
4. Bred ut crème fraiche-röran i mitten, nagga och pensla kanterna med lätt vispat ägg. Grädda flanet i 225°, 20–25 min eller tills det har fått fin färg och puffat upp. Ta ut flanet, lägg på varma kantareller. Garnera med persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr