Kanongod kyckling i vin

Ingredienser

MÄNGD
4 Portioner
Ingredienser

600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 Stor morot
150 g Rökt stekfläsk eller bacon
300 g Champinjoner
4 deciliter Rödvin
1,50 msk Tamarisoja
2 Lagerblad
15 Steklökar
3 deciliter Grädde
1 msk Torkad timjan
Salt och peppar

Gör så här

Gör så här:

1
Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.

2
Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

3
Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

4
Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.