150 g smör
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
1,75 dl vetemjöl
ca 1 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 23 cm.
2. Smält smöret i en kastrull och stäng sedan av värmen. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt.
3. Rör ned ägg och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen och pudra över kanel.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 20 - 30 minuter och låt den svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk