Placeholder

Kanelkakor

Ingredienser

100 g mjukt smör
1,5 dl farin
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 msk socker
2 tsk malen kanel

Gör så här

1. Grädda i 200 grader.

2. Rör smör och farin pösigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat. Rör ned det i smeten och arbeta ihop till en deg.

3. Forma till små bollar, stora som valnötter. Blanda socker och kanel och rulla bollarna i detta.

4. Lägg bollarna på smord plåt och platta till dem med en gaffel. Grädda 10 - 12 minuter/plåt, placera plåten på mellersta falsen och låt sedan kakorna svalna på galler.

30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr