3 ägg
2 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning:
2 tsk kanel
2 - 3 msk socker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
3. Häll hälften av smeten i formen. Blanda kanel och socker och strö hälften över smeten.
4. Häll försiktigt på resten av smeten och pudra över resterande kanelsocker. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 40 minuter.
5. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng