Placeholder

Kanelbullesockerkaka

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Fyllning:
2 tsk kanel
2 - 3 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l.

2. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.

3. Häll hälften av smeten i formen. Blanda kanel och socker och strö hälften över smeten.

4. Häll försiktigt på resten av smeten och pudra över resterande kanelsocker. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 40 minuter.

5. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.