3 ägg
2 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning:
2 tsk kanel
2 - 3 msk socker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
3. Häll hälften av smeten i formen. Blanda kanel och socker och strö hälften över smeten.
4. Häll försiktigt på resten av smeten och pudra över resterande kanelsocker. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 40 minuter.
5. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…