200 g smör
3 dl strösocker
1 msk kardemumma (helst mortlad)
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
FYLLNING
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
PÅ KAKAN
3 msk pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna något (om det inte har svalnat kan äggen koagulera).
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
4. Häll smeten i en springform, 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Blanda till fyllningen av smör, socker och kanel
6. Häll fyllningen i en "tornadoform" över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle
7. Strö över pärlsocker
8. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.
9. Låt kakan svalna i formen
10. Servera gärna med vispad grädde som du har pudrat med lite kanel
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk