Placeholder

Kanelbulle Kladdkaka

Ingredienser

200 g smör
3 dl strösocker
1 msk kardemumma (helst mortlad)
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

FYLLNING
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

PÅ KAKAN
3 msk pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna något (om det inte har svalnat kan äggen koagulera).

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

4. Häll smeten i en springform, 28 cm, klädd med bakplåtspapper.

5. Blanda till fyllningen av smör, socker och kanel

6. Häll fyllningen i en "tornadoform" över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle

7. Strö över pärlsocker

8. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.

9. Låt kakan svalna i formen

10. Servera gärna med vispad grädde som du har pudrat med lite kanel

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.