4 portioner kycklingröra
Röran:
3 st stora kycklingfiléer (ca 650 g)
3 dl cremé fraiche (valfri fetthalt)
2 dl majonäs
1 röd paprika, finhackad
0,5 dl finhackad rödlök eller purjolök
2 tsk curry
0,5 tsk paprika pulver
3/4 tsk gurkmeja (för den fina gula färgens skull)
Salt & peppar efter smak (gärna örtsalt)
Kryddor till grillad kyckling:
1,5 tsk grillkrydda
1 tsk curry
3/4 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen. Ställ åt sidan medan du blandar ihop röran. Blanda majonäs, cremé fraiche och kryddorna till röran ordentligt. Tillsätt hackad paprika och lök, ställ sedan i kylen.
Hetta upp ugnen till 250° med grillfunktion på. Se till att ugnen blir ordentligt varm. Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme, ca 3 min på varje sida. Lägg sedan i en ugnsform och ta direkt in mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och låt tillagas i ca 20-25 min (tills kycklingen är genomstekt). Ta ut och täck genast med folie och låt stå i ca 15-20 min. Hacka sedan i tärningar och låt kallna helt. Blanda kycklingen med curryröran. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig i kylen upp till 2 dagar. Gott att ha i bakad potatis eller i baguetter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria