2 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
Kolasås:
2 dl vispgrädde
0,75 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop alla ingredienser till kakan. Smörj och bröa en springform, 22 - 24 cm, med kokos.
3. Häll smeten i formen. Grädda ca 20 minuter och pröva med sticka, den ska vara litet kladdig.
4. Blanda grädde, socker och sirap till kolasåsen i en kastrull och låt småputtra 10 - 15 minuter till en tjock sås. Ta från värmen och rör i smör och vaniljsocker.
5. Låt kolasåsen kallna och bred den över kakan. Låt stå svalt en stund före servering.
6. Servera med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…