Placeholder

Kajsakakor

Ingredienser

Mördeg:
50 g sötmandel
200 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl

Mandelmassa:
300 g mandelmassa
2 små äggvitor

Garnering:
aprikosmarmelad
smält blockchoklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skålla och mal mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mandeln och nästan allt mjöl och arbeta samman till en smidig deg.

3. Rulla till en rulle, 6 - 7 cm i diameter. Låt degen vila i frysen ca 10 minuter. Skär i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper, ca 25 st.

4. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna. Spritsa ut massan runt kanten på kakorna. Fyll sedan mitten med aprikosmarmelad och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna fått fin färg.

5. Dela kakorna på mitten så att det blir halvmånar. Doppa den raka kanten i smält choklad när kakorna svalnat.

Ca 50 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.