Mördeg:
50 g sötmandel
200 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
Mandelmassa:
300 g mandelmassa
2 små äggvitor
Garnering:
aprikosmarmelad
smält blockchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skålla och mal mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mandeln och nästan allt mjöl och arbeta samman till en smidig deg.
3. Rulla till en rulle, 6 - 7 cm i diameter. Låt degen vila i frysen ca 10 minuter. Skär i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper, ca 25 st.
4. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna. Spritsa ut massan runt kanten på kakorna. Fyll sedan mitten med aprikosmarmelad och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna fått fin färg.
5. Dela kakorna på mitten så att det blir halvmånar. Doppa den raka kanten i smält choklad när kakorna svalnat.
Ca 50 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng