juligt tunnbröd

Ingredienser

50 gram jäst
75 gram olja
2 dl blåbärs müsli
4 dl porter
1 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 msk kummin
2 tsk malda nejlikor
2 tsk anis
ca 12 dl mjöl
1 dl sirap

Gör så här

1. lägg i jästen med lite salt och socker och rör tills det smällt.
2. häll i kall mjölk och porter över jästen, sedan kryddor, sirap, salt, müsli och mjöl. Rör ihop det till en fast deg.
3. Låt den jäsa i 2 timmar.
4. knåda degen och ta ut bitar så att det blir 20-25 stycken.
5. kavla varje bulle till en rund platt kaka med vanlig kavel och använd sedan kruskakavel eller ta en gaffel och pigga bröden. Gör man inte det blir tunnbröden uppblåsta.
6. stek dem i en torr gutjärns- stekpanna på 3-4 på spisen.
7. 1 minut på varje sida ungefär.
8. Lägg dem på galler inlindade i handdukar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.