50 gram jäst
75 gram olja
2 dl blåbärs müsli
4 dl porter
1 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 msk kummin
2 tsk malda nejlikor
2 tsk anis
ca 12 dl mjöl
1 dl sirap
1. lägg i jästen med lite salt och socker och rör tills det smällt.
2. häll i kall mjölk och porter över jästen, sedan kryddor, sirap, salt, müsli och mjöl. Rör ihop det till en fast deg.
3. Låt den jäsa i 2 timmar.
4. knåda degen och ta ut bitar så att det blir 20-25 stycken.
5. kavla varje bulle till en rund platt kaka med vanlig kavel och använd sedan kruskakavel eller ta en gaffel och pigga bröden. Gör man inte det blir tunnbröden uppblåsta.
6. stek dem i en torr gutjärns- stekpanna på 3-4 på spisen.
7. 1 minut på varje sida ungefär.
8. Lägg dem på galler inlindade i handdukar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…