Jordnöts- och choklad kaka med kokosglasyr

Ingredienser

Kakan

3 st ägg
2,5 dl strösocker
340 g jordnötssmör (1 burk)
0,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
50 g hackad mörk choklad

Kokosglasyr

2 dl kokosflingor
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt jordnötssmöret och mjölken.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggvispet. Rör ner chokladen i smeten.

3. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr, ca 17 minuter. Ta då ut kakan och bred ut kokosglasyren som du kokat under tiden.

4. Ställ in högt i ugnen och låt få lite färg.

5. Glasyren: Rosta kokosflingorna under omrörning i en torr stekpanna tills de blir ljusbruna. Smält smöret i en kastrull och rör ner kokosen och övriga ingredienser. Värm försiktigt under omrörning tills den tjocknar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Hej! Denna kaka verkar ju väldigt spännande men det vore intressant att veta vilken ugnstemperatur man ska välja :)

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.