Kakan
3 st ägg
2,5 dl strösocker
340 g jordnötssmör (1 burk)
0,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
50 g hackad mörk choklad
Kokosglasyr
2 dl kokosflingor
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt jordnötssmöret och mjölken.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggvispet. Rör ner chokladen i smeten.
3. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr, ca 17 minuter. Ta då ut kakan och bred ut kokosglasyren som du kokat under tiden.
4. Ställ in högt i ugnen och låt få lite färg.
5. Glasyren: Rosta kokosflingorna under omrörning i en torr stekpanna tills de blir ljusbruna. Smält smöret i en kastrull och rör ner kokosen och övriga ingredienser. Värm försiktigt under omrörning tills den tjocknar.
Hej! Denna kaka verkar ju väldigt spännande men det vore intressant att veta vilken ugnstemperatur man ska välja :)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk