Placeholder

Jordgubbskladdkaka

Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2,75 dl vetemjöl
0,75 msk citronsaft
ca 300 g jordgubbar,
färska eller frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm.

2. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt i kastrullen till en slät smet.

3. Häll den i formen, dela jordgubbarna i bitar och lägg ut dem över hela smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 25 - 30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha dne. Låt den svalna i formen.

4. Servera med vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.