150 g smör
2 dl socker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2,75 dl vetemjöl
0,75 msk citronsaft
ca 300 g jordgubbar,
färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt i kastrullen till en slät smet.
3. Häll den i formen, dela jordgubbarna i bitar och lägg ut dem över hela smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 25 - 30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha dne. Låt den svalna i formen.
4. Servera med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk