150 g rumsvarmt smör
1,75 dl socker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 400 g färska jordgubbar
Garnering:
färska jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa kanterna på en springform, ca 23 cm, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten.
2. Vispa smör och socker luftigt och rör i äggen, ett i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ned det i äggsmeten. Blanda till en fast smet.
3. Häll hälften av smeten i formen, fördela jordgubbsskivorna över och klicka ut resten av smeten. Bred ut den över jordgubbarna.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 45 - 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.
5. Garnera kakan med färska jordgubbar och servera den ljummen eller kall med en klick vispad grädde.
Ca 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng