Placeholder

Jordgubbskaka med kardemumma

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1,75 dl socker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 400 g färska jordgubbar

Garnering:
färska jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa kanterna på en springform, ca 23 cm, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten.

2. Vispa smör och socker luftigt och rör i äggen, ett i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ned det i äggsmeten. Blanda till en fast smet.

3. Häll hälften av smeten i formen, fördela jordgubbsskivorna över och klicka ut resten av smeten. Bred ut den över jordgubbarna.

4. Grädda kakan mitt i ugnen 45 - 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.

5. Garnera kakan med färska jordgubbar och servera den ljummen eller kall med en klick vispad grädde.

Ca 8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr