Placeholder

Jordgubbskaka

Ingredienser

125 g smör
rivet skal av 1 citron
5 dl jordgubbar
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Riv det yttersta skalet av citronen.

2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm.

3. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Mät upp ägg och socker och vispa till en ljus och pösig smet. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och vispa snabbt ihop.

4. Vispa ned vetemjöl, smält smör och rivet citronskal. Häll smeten i formen och strö över jordgubbsbitarna. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 35 minuter tills kakan fått litet färg. Låt svalna.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr