125 g smör
rivet skal av 1 citron
5 dl jordgubbar
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1. Smält smöret och låt svalna. Riv det yttersta skalet av citronen.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm.
3. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Mät upp ägg och socker och vispa till en ljus och pösig smet. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och vispa snabbt ihop.
4. Vispa ned vetemjöl, smält smör och rivet citronskal. Häll smeten i formen och strö över jordgubbsbitarna. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 35 minuter tills kakan fått litet färg. Låt svalna.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng